tisdag, januari 29, 2008

Besök på brädgården

Bilder: Listspecialisten, Arnemark Såg & Hyvleri

Vi var iväg på brädgården och inhandlat ny pärlspont igår, sambon och jag. Den vi ska ha i hallen och trappan upp till övervåningen. Jag räknade ut att det skulle gå ungefär 22 kvm. Inte så speciellt mycket, men det blir ändå några travar. Jag och sambon lastade glatt släpvagnen och styrde kosan hemåt. Stannade till hos min mor och far och lastade av i deras garage. Vi måste måla hos dom eftersom vi ingenstans har att vara hemma. Jag vill förmåla allt innan vi sätter upp det. Det blir mycket snyggare att måla innan, eftersom man slipper torksprickorna då. Sen målar man allt en sista gång på plats. Jättesnyggt.

Vi ska byta tak också, som jag berättade tidigare. Men taket får vi först nästa vecka. Men det gör inget, jag har ju hyfsat mycket att måla ändå. Det kommer att bli så fint.

Jag blir som ett barn i en gottaffär när jag kommer till brädgården och skulle kunna gå bland virkeshögarna och känna på alla brädor i evinnerlighet. Min sambo är inte lika entusiastisk. Han ser liksom inte tjusningen med brädhögarna som jag gör.
Killarna på sågen vet att det är jag som bygger hemma och frågar mig vad vi ska ha. När vi varit på andra ställen frågar de oftast min sambo vilka dimensioner vi behöver och tittar konstigt på mig, när jag svarar. Sen tittar de frågande på min sambo igen för att få bekräftat att jag inget galet säger.
Men det är inget konstigt med det, han har bara ingen aning om vad vi pratar om. Han är fotbollsspelare och har aldrig byggt i hela sitt liv, före vi träffades. Han är inte intresserad av brädor. Men det är jag. Jag älskar lukten av nysågat virke!

7 kommentarer:

Smycka dig sa...

du e för härlig... kan bara se framför mig minen på gubbarna på sågen.. visst är det kul att kunna något som är typiskt manligt..
Kramis
Lotta

Änglahem sa...

Redigt fruntimmer reder sig själv....

Jag skulle gärna sett killarnas ansikten när du pratat dimensioner...*hihi* kan riktigt se det hela framför mig! Ge dom vad dom tål...

Du är inte ensam att älska lukten av nysågat virke!! Folk tittar onekligen lite konstigt på mig när jag går på brädgårn och luktar. Iofs sig inte jag som snickrar men lukta DET kan jag!!
Jobbade i 10 år med trätransporter till England så jag är lätt skadad.
När vi är ute och åker på somrarna så ser jag helt plötsligt en skylt om ett sågverk eller ort där jag vet att där finns sågverk, så är jag helt plötsligt guide i bilen. Där ligger det och det verket...osv
Maken nickar beskedligt, men intresse klubben antecknar i princip*hihi*

Ha det gott bland alla dina brädor!!

Kramar
Ulrika

Cattis sa...

åå det låter så härligt med nytt trä och nymålat...sniff,sniff...

Visst är det roligt med de fördomar vi ändå har kvar i vårt "jämlika" samhälle.

Hos oss är det med bilen som det brukar gå "fel". Jag har körkortet och ägde bilen och skötte den oxå fullt ut. Maken var passageraren som aldrig en suttit bakom en ratt. Ändå var det till honom man vände sig överallt då det gällde gröna pärlan *s
Och han skickade dem generat vidare till lilla "frugan" ;-)

Kram och lycka till med allt byggande!
Cattis

LantlivsAnette sa...

Hallo list specialisten..
vad roligt att ni var in till min butik idag..så du har haft tyg butik..vad roligt,då vet du hur jag har det...man är kreativ hela tiden,men det är ju du ännu..
Jag känner ju igen denna fina blogg,jag har varit inne här tidigare,men nu är du sparad i mina favoriter...
Så vackert ni har det..det ska bli roligt att följa fortsättningen..
Kram Anette

Lea sa...

Tjenamoss!
Jag ser att du och jag handlar på samma ställe. Visst är det helt underbara på den där sågen. Dessutom har de allt i absolut högsta kvalité.
Stora skillnaden mellan oss är att det är inte jag som måste spika upp allt, jag är helt oduglig att lista.
Nu ska jag åka tillbaka till jobbet och ha hoppträning.
Ha de så bra!
/Lea

Solsjö - Under en vind sa...

Här finns ckså en fotbollsspelare, men en snickrande sådan dock!!

Älskar panel!! Kommer snart införskaffa mera nu när vi ska starta med dotterns rum...

Vilken mysig butik nedanför! Ser ut att finnas massor!

Ha det gott, kram!

mittiminvillervalla sa...

Hihihi! ;o) Visst är det lite extra kul när man får "glänsa" lite extra i "männens värld". Eller i alla fall det dom tror är deras värld ;o)

Samma när man går in i någon TV butik då vänder dom sig alltid till mannen. Numera känner i alla fall ortens radiohandlare till oss. Han säger alltid, Monika det där vet ju du hur man gör, det kan ju du fixa! Maken står bredvid och
ser ut som om han fattar vad vi pratar om ;o)

Brädor är inte min ett dugg intresserad av! Dom har ju ingen motor som brummar å låter! Endast bra för att göra upp eld och hålla huset varmt med i så fall! *SKRATT*

Kommer att bli hur fint som helst med ditt fix och don! :o) ska bli kul att se resultatet!

Kramsiar Monika